Beleggen in goud

Geïnteresseerd geraakt in het beleggen in goud? Dat is niet zo bijzonder, want het is gebleken dat goud een erg waardevaste belegging kan zijn, die in tegenstelling tot valuta niet veel aan inflatie onderhevig is op de lange termijn. De goudprijs is zelfs enorm gestegen de afgelopen jaren. Goud is dus niet alleen waardevast maar zelfs stijgend in waarde! Dit maakt goud tot een erg bijzonder beleggingsobject.

Waarom in goud beleggen?

Goud is een goed alternatief om in te beleggen ten opzichte van bijvoorbeeld aandelen of valuta. Goud is historische gezien erg waardevast, dit is niet altijd het geval met aandelen of valuta. Bent u op zoek naar een lange termijn belegging? Dan is investeren in goud wellicht wat voor u. Ook op korte termijn kan goud erg winstgevend blijken. In deze tijden is er veel onzekerheid in de economie wat tot gevolg heeft dat mensen gaan speculeren in goud. Dit heeft op korte termijn fluctuaties tot gevolg waarbij u veel geld kunt verdienen. Al met al is goud dus een interessant beleggingsobject.

Risico spreiding

De meeste beleggingsportefeuilles zijn primair opgebouwd uit aandelen en obligaties. Risicofactoren die invloed hebben op de goudprijs verschillen sterk van de risicofactoren die van invloed zijn op aandelen en obligaties. Goud gedraagt zich daarom bij bepaalde macro-economische en monetaire gebeurtenissen vaak tegengesteld ten opzichte van traditionele beleggingsklassen. Hierdoor draagt het beleggen in goud bij aan een gunstige risico/ rendements-verhouding van uw beleggingsportefeuille. Statistisch gezien zijn beleggingsportefeuilles welke goud bevatten robuuster en veel minder volatiel dan portefeuilles zonder goud. Ook wordt goud gezien als een vorm van geld zoals Euro’s, Zwitserse Francs etc.

Wat kan het Goudbeleggingskantoor nog meer voor u betekenen?

Klik hier voor een overzich van al onze kantoren

© 2013-2024 Goudwisselkantoor

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.