Beleggen in Zilver

Zilver is een relatief kleine markt ten opzicht van goud om in te beleggen maar dit betekent zeker niet dat dit minder interessant zou zijn. Zo kunnen prijsstijgingen in de zilver markt zelfs meer winstgevend zijn dan in de goud markt.

De beleggingsmarkt van zilver verschilt met die van goud omdat er een aantal verschillen in gebruik tussen beide edelmetalen zijn. Goud wordt voor het overgrote deel verwerkt in juwelen en beleggingen, industriele verwerkingen zijn er nauwelijks voor goud. Dit in tegenstelling tot zilver, zilver wordt naast sieraden ook gebruikt in zeer veel industriele doeleinden. Zilver wordt voor maar liefst 85% gebruikt in industriele doeleinden. Het gebruik in industriele doelen alleen verklaart niet de hoge stijging van de afgelopen 10 jaar van de zilverprijs. De stijging van de zilverprijs is een combinatie van de toenemende vraag in industriele toepassingen en de sieraden handel.

De zilvervoorraad

Net als bij goud is er een zilvervoorraad die ligt opgeslagen van waaruit zilver kan worden weggenomen. Deze voorraad slinkt langzaamaan doordat de vraag groter is dan dat er zilver wordt gemijnd. Verwacht wordt dat de vraag naar zilver de komende jaren alleen maar toe gaat nemen in verband met industriele doelen die vermeerderen. Doordat verwacht wordt dat de vraag naar zilver toe gaat nemen en de zilverindustrie deze vraag niet volledig kan bijbenen zal verwacht worden dat beleggen in zilver een erg lucratieve beslissing kan zijn.
 

 

Wat kan het Goudbeleggingskantoor nog meer voor u betekenen?

Klik hier voor een overzich van al onze kantoren

© 2013-2024 Goudwisselkantoor

Goudprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.